DIY: Slik vasker du vaskemaskinen.

DIY: Slik vasker du vaskemaskinen.

Jeg vet … Det virker dumt, ikke sant? Ved a vaske kl r, tror du at du vasker vaskemaskinen din, men i sannhet, selv den maskinen som far jobben, trenger du en fin vask og litt TLC. Tenk pa hvor mange sykluser vaskingen har gjort og alle stoffene det har skyllet rent. Det er fornuftig at det vil trenge en god soaking okt av seg selv en gang til for a fa noen rester eller oppbygging vasket bort.

Jeg hadde hort om a vaske vaskemaskinen en stund tilbake, og for a v re rlig, trodde jeg det var en god ide, men sa ikke noe uheldig ved a prove det ut. Med hvor opptatt livet kan v re, ma du velge og velge dine kamper. Vi har en eldre ikke-HE vaskemaskin og torketrommel sett. Jeg la merke til med de siste massene av klesvask at som jeg trekk min ferske vasket varer ut for a enten henge opp for a torke eller overfore til torketrommel og jeg kunne lukte en muggen lukt. Jeg har en veldig sensitiv sniffer, sa jeg trodde jeg bare var over kritisk av mine ferskt vasket kl r og at det bare var et vatt stoff lukt. Nei. Etter et par laster skjonte jeg at nesen min ikke lyktes. Ekkelt. Det var definitivt tid a vaske vaskemaskinen min. Heldigvis er det super enkelt … Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har gjort dette regelmessig for a friske det opp. Na, na vet jeg.

1 liter hvit eddik.

1 kopp natron.

20 draper eukalyptusolje.

Denne oppskriften gjelder for en ikke-HE topplastingsvaskemaskin. Samle alle forsyninger og hodet til vaskemaskinen din. For innstillinger, (jeg vet at de alle er litt forskjellige, sa du kan velge noe lignende) velger du den storste vannpafyllingsinnstillingen, varmt vann, en ekstra skylle syklus og tung, skitten. Jeg valgte den vanlige vaskeprogrammet til a vaske med. Hell alle ingrediensene i vasken din og la den virke vekk.

Hvis du har en vaskemaskin som trenger en stor rengjoring, vil du kanskje la vannet fylle opp med ingrediensene, men hold lokket apent i 15-20 minutter, slik at det kan suge forst for det starter den faktiske vaskeprogrammet. Du ma kanskje gjore denne rengjoringsprosessen et par ganger hvis vaskemaskinen er i darlig form, men ingen bekymringer! Det er enkelt, giftfritt, og vil gi deg en sparkly ren vaskemaskin.

Vaskemidler og mykner, spesielt de med fargestoffer eller tilsatte parfymer, kan gi ekstra smuss i vaskemaskinen, sammen med oppbygging fra skittent stoff. En annen skyldig for mugg og mugg er fuktig klesvask igjen over natten i vaskemaskinen. Alt dette fuktigheten skaper det perfekte miljoet for stinkende lukt a trives.

Hva kan du gjore for a holde vaskemaskinen lukter frisk og ren?

Kjor en rengjoringssyklus pa vaskemaskinen en gang i maneden, eller etter behov. Ikke la vate kl r sitte lenge i vaskemaskinen din. Bruk bare en liten mengde naturlig vaskemiddel uten fargestoffer og syntetiske parfymer. Det er bedre for deg, miljoet og vaskemaskinen. La vaskedoren apne etter sykluser slik at den kan torke ut ordentlig. Tork av eventuelle synlige rester etter behov med en ren og gjenbrukbar klut for a holde vaskemaskinen i toppform.

Hvis du ikke har vasket vaskemaskinen for, ingen bekymringer! Jeg hadde heller ikke! Denne enkle vaskeoppskriften og vaskespissene vil ha bade vaskemaskinen og kl rne smelling frisk og rent. Du kan fole deg godt om ingrediensene du bruker, og vet at de er bade effektive rengjoringsmidler og trygge for deg og miljoet. Jeg brukte eukalyptus for sin fine rene duft, men ogsa pa grunn av dens antibakterielle egenskaper. Tea tree eller lavendel olje ville v re andre essensielle oljer som ville fungere godt for dette ogsa.

Har du rutinemessig en rengjoringssyklus med vaskemaskinen din?

Kommentarer 46 Kommentarer Kategorier DIY, Hjem Forfatter Joanna.

46 Svar pa & # 8220; DIY: Slik vasker du vaskemaskinen & # 8221;

Jeg har hatt min frontlading HE vaskemaskin na i 8 ar og har aldri hatt kl rne mine eller vaskemaskinen lukte # 8230 ;. fordi den eneste gangen min vaskemaskindor er stengt, er nar jeg gjor vaskeri.

Det er ikke apent bredt, bare 1,5 til 2 tommer, men det er nok at fuktigheten ikke blir fanget inne.

Jeg haper dette hjelper alle.

PS-Jeg forlater ganske ofte klesvask i vaskemaskinen over natten og har aldri fatt lukt fordi jeg er veldig flittig at den ikke blir lukket nar den ikke er i bruk, slik at malingssporene aldri har mulighet til a komme i gang & # 8230;

Jeg vil gjerne ha en oppskrift pa vaskeserviet til en HE-vaskemaskin, v r sa snill.

Vil noen av dere som lager ditt eget vaskemiddel til HE-skiver som a dele oppskriftene dine? Jeg vil virkelig lage mitt eget vaskemiddel, men jeg vil ikke odelegge vaskemaskinen min. Takk!

For frontlastemaskinen hvor du far stopeformen pa gummitetningen, bruk hydrogenperoksid og vann. Jeg bruker ca 4 ss peroxide til 1 kopp vann. Plasser i en sproyteflaske og spray pa utsiden og innsiden av forseglingen. Matte det godt. Det vil sla mold hvite som er bra. Etter 4-5 minutter torker du forseglingen med en fuktig klut. Hvis mugg ikke er helt borte, spray deretter igjen og la den pa og gjor brus og eddik syklus. Nar syklusen er fullfort, tork forseglingen igjen med fuktig klut. Nar vaskemaskinen ikke er i bruk, la doren sta apen (jeg bruker en ubeskyttet blyant for a steke den sa apent nok) for a tillate luftstrom. Dette forhindrer fremtidig stoping. Kan ikke huske hvor jeg fant denne ideen, men har gjort det i omtrent to ar na, og det virker virkelig!

Kan de samme ingrediensene & amp; prosess brukes pa oppvaskmaskin?

Jeg har en frontlaster skive. Gummien pa doren har mold pa den fordi doren ikke alltid blir apen for torr. Hva kan jeg gjore for a fjerne denne molden? Takk skal du ha.

Jeg ville prove a gjore mer av en pasta med natron, eddik og en drape av eucalyptusoljen. Ta en skrubbe eller gammel tannborste og skrubbe skummende lim inn i gummi pa doren. La det sitte for du torker det av og du ma kanskje gjenta dette trinnet noen ganger. Etter at den er rengjort, hold en ren, torr klut ved siden av vaskemaskinen, slik at du kan torke ned gummien mellom bruk!

Jeg haper det hjelper.

Ravensera er en essensiell olje som er Anit-bakteriell, sopp, mikrobiell og viral, og dette er den jeg gar til for dyprengjoring. For de som ikke liker astringent lukt av Tea Tree eller Ravensara, kan du ogsa legge til ca 5 draper essensolje for a gi den en ny duft. Rosemary er ogsa et godt alternativ.

Min vaskemaskin ma v re veldig gammel. Det er en topp a miste ikke-HE. Nar jeg setter vannstanden i tungeste belastningsinnstilling, gar vannet over hele gulvet. Det gar bra nar jeg rydder ut pa den minste belastningsinnstillingen.

Jeg har ogsa en HE front lastvaskemaskin. Jeg legger bakepulveret inne i vaskemaskinen, sammen med 2 kopper hvit eddik, og legg deretter min maskin pa det varmeste vannet pa hastighetsvask og la det ga. Da har jeg ogsa en magnet med en krok pa den og en hestehaleholder som jeg bruker for a holde doren apen. Jeg torker ut maskinen min og rundt doromradet og la den sta apen hele tiden. Det er ikke apent ekte bredt, men nok til a holde luften flyter. Maskinen min blir brukt ganske hele tiden & # 8230; havn ikke lagt til noen essensielle oljer, men det hores ogsa bra ut. Jeg har brukt hjemmelaget vaskemiddel og elsker det! Sa okonomisk!

Lurte pa hvorfor du ikke kan bruke dette i en HE-toppvaskmaskin? Jeg bruker hjemmelaget vaskemiddel i meg og har en stund pa grunn av sonnenes sonderfall. Jeg bruker de du kjoper i butikkene for a vaske maskinen min en gang i maneden, men leter etter et helt naturlig alternativ. Takk!

Du kan kanskje bruke en blanding som dette til en HE-vaskemaskin. Vi har ikke en og er ikke helt sikker pa hvordan de fungerer forskjellig. Vi liker bare a gi anbefalinger basert pa hva vi har provd jeg vil sjekke oppl ringsinstruksjonene dine … kanskje det ville v rt bra!

Jeg brukte hvit eddik i min HE front lasting vaskemaskin. Hell bare eddik i koppene angitt for vaskemiddel, blekemiddel og mykner. Det rengjort alle koppene sa vel som innsiden. Lukte fantastisk nar det var ferdig. Husk ogsa a tomme lintfilteret ditt pa bunnen ogsa.

Jeg har en HE Top Loader og det har en rengjoringssyklus for vaskemaskinen. Jeg har aldri brukt den. Men jeg vil prove denne losningen og vil komme tilbake til hvor godt det fungerer.

Jeg har essetisk olje i teetr r. Ville dette v re en god for rengjoring (anti-mikrobiell?) Vaskemaskinen ut med?

Ogsa, jeg har en frontbelastning, HE-vaskemaskin (det er rlig talt, jeg har aldri folt har gjort en god jobb med a rense vare kl r) og vaskemiddelsporet holder mye mindre enn en kopp, skal jeg bare la den Overlop i de andre sporene (blekemiddel, mykemiddel)?

Hvor ofte skal vi rengjore vare skiver?

Hei Keri & # 8211; Tea Tree Oil er en god anti-mikrobiell essensiell olje. Vi har ikke provd det, men jeg tror at det ville fungere bra ogsa. Beklager, vi har ikke en frontvaskemaskin, sa jeg er ikke sikker pa hvordan det ville fungere for a bruke det i maskinen. En gang i maneden er det bra a vaske maskinen.

En gang i maneden er det hva min vaskemaskin ba om det er en H.E.

Jeg skal prove a rydde gruven med natron og amp; Peroksid for a se om ringen pa doren kommer ren.

Jeg bruker eddik i stoffmyknerommet og legger litt i blekekammeret for hver vaskemaskin i min topplastemaskin HE maskin. Flott rent kl r og maskin. Jeg bruker ogsa eddik i min oppvaskmaskin, som har et rustfritt stal interior, igjen, retter er rene og skinnende rent, og det er interioret.

Hva star HE for?

Hva med frontvaskemaskinene?

Det er en tidligere kommentar der du kan se hvordan vi anbefaler a vaske en frontlastemaskin.

Takk for at du stoppet forbi!

Ville det v re greit a bruke denne oppskriften pa veldig hardt vann? Vi bor i et omrade der vi har veldig hardt vann og jeg ble fortalt a ikke vaske klutbleier med noen eddik pa grunn av det. Bare lurer pa siden det ville v re ingen dipes der inne hvis eddik ville v re ok.

Fra min forstaelse ville eddik fungere veldig bra for a bryte ned eventuelle mineralforekomster igjen fra ditt harde vann. Jeg gar for det.

Du bor bruke eddik til a opplose kalsiumbuildup i maskinen. Vi har veldig hardt vann og har gatt gjennom 5 vaskemaskin pa 15 ar. Jeg ble fortalt av den siste fyren som installerte min maskin for a bruke eddik minst en gang i uken. Jeg bruker na eddik i stedet for toymykner.

For mange ar siden ble jeg fortalt a bruke eddik og en vannkombinasjon for a skylle haret mitt da jeg bodde der vannet var veldig hardt av frisoren min. Hun visste at jeg hadde det verste hardvannet hun noensinne har sett, da jeg fikk en spiralperme til bryllupet mitt og det harde vannet vil lope av og se lilla nar du far en perm, og hun har aldri sett det sa ille som min var. Jeg har brukt denne skyllingen helt siden for haret mitt og det etterlater haret mitt sa mykt og silkeaktig som det fjerner mineraloppbygging. Jeg tror det ville fungere for kl r pa samme mate. Jeg ville sla opp mer informasjon om bruk av eddik pa kl r og hardt vann. Fordi jeg er litt skeptisk til den informasjonen du har gitt her.

Det spiller ingen rolle hvilken type essensiell olje som brukes? Jeg har ingen av de du nevnte, men har peppermynteolje. Takk.

Peppermynteolje skal fungere godt, jeg liker a bruke dufter som jeg liker, men det har ogsa antimikrobielle egenskaper ved rengjoring. Haper det hjelper!

Min vaskemaskin gar bare pa kaldt vann (jeg bor i Brasil). Fungerer det pa samme mate?

Jeg tror ikke at kaldt vann burde v re et problem. Jeg er bare sikker pa at du fortsatt driver en ekstra skyllecykel etter at den er rengjort.

Hei! Dette gir mening for meg! & # 8211; men jeg har ikke Eucalyptus olje. Tror du Rensingsolje ville fungere bra? (fra Young Living) & # 8230;

Jeg tror rensing olje ville fungere bra ogsa. Gi det et forsok og gi oss beskjed om hva du synes Takk for at du stoppet forbi!

Dette hores ut som en flott vaskemaskinens rengjoringsformel! Hvor kan du kjope eucalyptus og lavendelolje? Takk skal du ha! John.

Jeg legger til koblinger nedenfor til de vi liker a bruke.

De fleste apotek har eukalyptusolje i sine kalde og influensa avdelinger, vanligvis av Vick Vapo Rub.

Eventuelle forslag til rengjoring av en frontlading HE vaskemaskin. Jeg driver en sykdom med eddik gjennom tidvis, men hvis det er mer jeg kan gjore, vil jeg gjerne vite det.

For din frontdeksel HE vaskemaskin foreslar jeg at du rengjor maskinen slik:

1) La alltid doren sta apen for a lufttorke etter vask. Rengjoringsskuffene kan ogsa luftes ut.

2) Den gummiproppen som forsegler doren, kan ha vannbasseng pa bunnen, sa det kan v re fint a bli vant med a holde en ren fille i n rheten av a torke noe vann bort etter en vask.

3) Jeg ville bruke hvor som helst fra en 1 / 2-1 kopp natron kastet inn i trommelen pa maskinen (du kan ogsa legge til din essensielle olje her ogsa) og hell deretter 1 kopp hvit eddik i vaskemiddelsporet. Kjor vaskemaskinen tom med varmt vann og en ekstra skylle syklus hvis mulig. Ellers gjor du bare en annen vask med varmt vann etter rengjoringssyklusen.

4) Noen ganger kan vaskemiddelskuffene bli brutto, sa hvis maskinen er i stand, kan du trekke uttrekk og suge den i varmt vann med litt eddik og natron.

5) Hvis den gummiproppen til doren har muggflater (vanligvis ser svart eller mork brun), ville jeg bruke en skrubbe eller en gammel tannborste med en natron-eddikpasta for a fjerne den.

Jeg haper det hjelper!

Jeg har hatt en HE frontlaster i nesten 5 ar og pa slutten av vaskedagen torker jeg doren, gummipakningen inn og ut, og tar opp vaskemiddelskuffen og tar alt fra hverandre og torker alle delene og innsiden av skuffen slot. Deretter bruker jeg min fuktige fille til a torke ned pa utsiden av vaskemaskinen og torketrommel. Jeg forlater alltid doren apen nar den ikke er i bruk. Jeg har bare noen gang kjort badekarets rene syklus (tilbake da jeg fortsatt brukte blekemiddel) en gang for omtrent 3 ar siden. Maskinen min ser fortsatt helt ny ut, og jeg har aldri hatt noen problemer med mugg eller lukt. Jeg byttet til hjemmelaget vasketoy sape og eddik for mykner for litt over et ar siden. Mens dette kan virke som mye arbeid, tar det virkelig mindre enn 5 minutter. Jeg ser det som en verdifull investering. Haper dette hjelper & # 8230 ;.

Det er en fin mate a forhindre buildup pa, og som du sa et enkelt tillegg til vaskerutinen din! Takk for at du delte!

Jeg vil gjerne ha en god oppskrift pa HE-maskinens naturlige klesvask sa vel.

Kan jeg sporre hvilken oppskrift du bruker til hjemmelaget vaskesape?

Trackbacks og Pingbacks.

DIY: Slik vasker du vaskemaskinen Patriot Rising – 24. april 2014.

[& # 8230;] Slik vasker du vaskemaskinen din [& # 8230;]

[& # 8230;] Slik vasker du vaskemaskinen din [& # 8230;]

Legg igjen et svar.

Siste innlegg.

Fa GRATIS e-postoppdateringer!

Ma Leses.

Ting vi elsker.

Arkiverte innlegg.

Kontakt oss.

Dette er forfatterens tanker og meninger. Dette nettstedet bor ikke brukes til a behandle, diagnostisere eller gi medisinsk radgivning.

&kopiere; 2018 Hele Gronn Kj rlighet. Alle rettigheter reservert.