Maskinskiver for veeband.

Maskinskiver for veeband.

hvordan a maskin vee trisser.

Jeg trenger a lage noen trisser for noen dreiebenk og T & C-prosjekter, og gjorde det vanlige soket pa dette nettstedet, men fikk en stor fett 0.

Remskivene er for underhesteband som er 10 mm bredde over den ytre dia og er ca 8 mm dype – remskivene vil bli laget av alluminium.

En ting jeg aldri har gjort, er a lage en vee-remskive, siden jeg vanligvis bruker belter med et rundt tverrsnitt kuttet og limt sammen for a danne et belte.

Jeg tenkte at hvis jeg forst bruker et avskj ringsverktoy til a kutte ned til roten dia + litt klaring (si 2-3mm) for bunnen, slik at beltet rides pa vee-sidene, setter du deretter opp et lite verktoy stalbit i verktoyposten og bruk sammensatt lysbilde for a maskinere vinkelen pa hver side av dette sporet.

Jeg kan sette sammensatt glidevinkel noyaktig nok og tenkte at hvis jeg laser sadlen og bruk kryssroret til a mate i hvert kutt til jeg kommer til onsket bredde og noter den totale reisen ved hjelp av kryssskjermen eller las korset skyv og bruk salen med en tallerken indikator satt opp for a vise sin totale reise slik at jeg kan male mengden metall fjernet fra hver side av vee og forhapentligvis vil de v re identiske.

Eventuelle ideer, lenker, tanker og hypoteser er velkomne!

Redigert av SLOTDRILLER pa 04/04/2013 06:25:46.

Jeg har bare laget et par, sa andre vil uten tvil vite bedre, men jeg gjorde det mye som du beskriver, og begynner med et avskj ringsverktoy for a lage et spor. Nar det gjelder fiske pa sidene, er jeg ikke sikker pa hvordan du vil bruke kryssruten nar du legger vinklene pa hver side av startsporet. Jeg laste kryssroret og flyttet (sa last pa plass) sadlen mellom hvert kutt. Det hjelper hvis du har et handhjul og kaller pa ledningskruen for a gjore finjusteringer, men hvis du har (si) en 8tpi lederskrue og sett en 60T skiftehjul pa den, vil hver tannhjul representere omtrent 2 du sadelbevegelse. Du foreslar en oppringingsindikator, men det virker ikke nodvendigvis nodvendig med en eller annen grunn du vil v re veldig noyaktig.

Mine rulleskoyter ble montert pa en dorn, og nar vinkelen pa den ene siden ble gjort, reverserte jeg dem pa dornen for a gjore den andre, sa den overste lysbildevinkelen matte ikke endres, og bare barbert bort andre side til beltet er montert pent med toppspyling med omkretsen av remskiven.

Vi pleide a lage et enkelt skjemaverktoy for a fullfore vee-remskiver, bare et stykke maleplate, slip det for a matche en eksisterende skivefeste, lette skj rekantene og herd. Ta det store volumet av metall ut med avskj ringsverktoyet ditt, pluss litt pa hver side, bruk formverktoysverktoyet til a fullfore, ikke rote om, og alle sporene vil v re de samme, noe som er viktig.

Denne delen viser noen interessante teknikker over tre videoer.

Jeg tror jeg brukte et V-verktoy for a gjore noe for min dreiebenk – jeg kastet den inn, og tok deretter flere kutt pa hver side, og deretter traversed for a bla en flatt bunn til sporet.

Disse var relativt grunne V-spalt i aluminium som jeg faktisk driver 1/4 » belting inn.

Jeg lagde de to forste ved hjelp av fresemaskinen med tomten i en dorn og i tillegg verktoyet i en vertikal glid pa mollbordet – dette var etter at sverget i elctronics hadde stilt min dreiebenk og jeg konverterte den til en sionglefase motor.

Nar jeg hadde et par, kunne jeg lage midlertidige to og tre trinnskiver som jeg fortsatt ikke har oppgradert!

Redigert av Stub Mandrel pa 04/04/2013 11:08:55.

Du hores ut som om du skjonte det, men husk a fa beltet bare a lope pa V, og ikke pa bunnen av sporet. For innstilling av vinkler (som for V pully) har jeg et sett med vinkler laget av metallplate. Bare plasser vinkelplaten mellom sammensatt glidelas og chuck-ansiktet, stram opp, kutt, vri deretter vinkelen og drei lysbildet slik at det passer. Finn vinkelen til V-beltet, og kutte litt metallplater med tinnklemmer, det burde ikke v re sa ille, du kan bruke en vinkel pa samme mate, det er bare at ting jeg gjor (blir betalt for ) er OK pa den maten, og det er raskt og repeterbart. Ian S C.

Problemet med skjemaverktoy er at de kutter pa flere kanter samtidig som pa lette maskiner forer til snakk og andre problemer.

Jeg har kuttet mange trisser og store chamfers ved hjelp av et verktoy med den vinklede kanten kortere enn den ferdige overflaten. Faktisk gjor jeg det vanligvis uten at toppskredet ma settes i en vinkel.

Teknikken er sa «slag» & # 39; kutteren bruker manuelt sadel og kryssrute slik at den folger overflaten som den skj rer. Jeg finner at flertallet av materiale og den beste finishen oppnas nar kutteren krysses i utadgaende retning. Sa lenge kutterkanten er i riktig vinkel, vil sluttresultatet v re mer enn godt nok til et beltespor.

Ian, brukte den eksakte metoden bruken beskrive for samme storrelse belte. Jeg setter vinkelen for tverrskinnen ved a snu beltet innvendig ut og plassere den vinklede delen langs tverrgaende legeme og oye pa beltet for kvadrat.

Ikke vurdert et skjemaverktoy som chatteren ville vekke naboene.

Bare fra minnet, jeg har ikke tid til a sjekke, jeg synes a huske at vinkelen pa remskiven V er forskjellig fra beltevinkelen, og varierer ogsa med remskive diameter. kanskje bare gjelder industriell praksis og ikke trenger a bry seg om storrelsen og kraften.

Hei Ian, jeg vet ikke hvilken type / fabrikant av dreiebenk du har, men med mindre det er en veldig lett og liten maskin, ville jeg forsiktig lage et skjemaverktoy fra HSS, gjor verktoyet til riktig flankvinkel pa begge sider, men smalere enn den ferdige sporbredden.

Pa denne maten kan du kutte pa alternative sider hvis det gar toft, men i alliert du burde ikke ha noe problem, du kan kutte ut bulk som du og andre antyder med et avskj ringsverktoy, men prov det uten – du kan bli overrasket over dine maskiner evne ! Kjor langsommere enn normalt for allment med mye kjolev ske, olje eller paraffin.

Info om dimensjoner her.

Lathewise Jeg har en Boxford sa personlig at jeg ikke har problemer. min kommentar var bare en generell. Hvis jeg matte lage en mengde remskiver, kunne jeg selv lage et skjemaverktoy.

Ved en tilfeldighet setter jeg i gar en 15 mm bred 45 graders fasong pa en 200 mm diameter bunke av aluminium med samme «stroking» teknikk. Etter a ha drept OD og ansiktet, roterte jeg verktoyposten slik at den (tippede) kutterkanten var 45 grader, en liten stund arbeidet ga en jevn snikfrekvens.

I eksemplet ovenfor var kanten av TC-spissen ca. 7 mm bred og hvis den ble matet direkte inn i jobben, begynte den a snakke pa et tidspunkt. Ved a holde spissen beveget slik at den skj rer pa en gradvis okende radius, fortsetter kuttet veldig jevnt.

Ja, det samme skj ret kunne ha blitt gjort med en liten radiusspiss med topplisset sett i en vinkel, eller det kunne gjores med et skjemaverktoy. For fart er veien mer effektiv.

Hei Ian (Slotdriller)

Alt du trenger er en av disse:

Google «rullehjulskive» Duplex » a finne en gammel ME-artikkel.

Gjor masse swarf skjont!

Takk for svarene og ideene.

Maskinen min er dessverre ikke den mest stive enheten og avskjerming er vanligvis et eventyr ved hjelp av de fremre verktoypostene, selv med et Glanze-typeverktoy.

Problemet er hvordan den sammensatte glidebryteren / verktoypostenheten monterer seg i toppskredet som jeg kan se det boye som jeg f eed inn og det har en sikkerhetskobling pa lavt utstyr som synes a onske a legge til min sorg!

Jeg har laget et bakre fjell og det far meg med, men det er planer a rette opp pa dette problemet – fortsetter a bli satt pa bakbrenneren til jeg far tid!

Takket v re Rob C, John F og Jim Cahill for koblingene har de v rt en mest nyttig kilde til info, og jeg visste aldri at det var sa mange videoer pa maskinering.

Jeg har lagt ned info pa vee trisser i koblingene fra John F og arkivert dem bort for fremtidig referanse som jeg gjorde et sok pa vee remskive / belte dimensjoner og syntes a fa lite bruk fra det som det syntes at de fleste av nettsteder provde a selge belter eller remskiver – kan prove en annen sokemotor!

Fra det jeg kan samle her, tror jeg et formverktoy ville v re raskere og gi mer konsistent resultatskive til remskive, forutsatt at dreiebenken kan handtere det.

Jeg tenker pa min maskin (til jeg reparerer verktoyposten uansett) jeg vil holde fast med metoden i du-tube-videoen og som jeg har noen trisser for a gjore det til a virke klokt a lage en trappet dorn for a passe til de ulike borestorrelsene til disse remskiver og maskin dem i ett parti.

Nok en gang takk til alle som tok deg tid til a svare pa denne traden som du har gjort prosedyren for denne bearbeiding operasjonen mye klarere.

Jeg vil ikke trale deg for flere videoer pa maskinering / modellteknikk – selvfolgelig er det kald ol i handen!

Et par poeng som kan hjelpe hvis du gar ned skjemaet verktoyet veien.

1. Reduser overhenget av toppskredet.

2. Gjor et ben til verktoyet, med dette mener jeg et stykke 3mm plate bredden pa verktoyet, i frontenden en lengde pa si 3/8 kvadrat sveiset eller loddet til dette i rette vinkler slik at bunnen kontakter kontakten krysse lysbildet nar verktoyet ligger i midthoyde med verktoyet satt pa 3mm-platen.

3. lase alt solidt eller sa langt som mulig.

4. For etterbehandling kan du trekke doren rundt for hand. Du kan bare ta en skrape a gjore dette, men det vil gi en chatterfri finish innen grenser.

Haper dette hjelper.

Klipp midten av sporet til dybde med et skilleverktoy, eller bruk et verktoy med V-punkt, bruk deretter et venstre og hoyre handverktoy hver side, det er mindre belastning pa dreiebenken enn ved hjelp av et skjemaverktoy, Dette burde lette chatterproblemet. Ian S C.

Dupleks-artikkelen er interessant, men mye som jeg respekterer Duplex & # 39; kan jeg ikke se noen vesentlig fordel ved a bruke et vevet verktoy i stedet for et vanlig partingverktoy (bare roterer verktoyposten i en annen vinkel ) med mindre du snu en veldig liten remskive i en stor chuck.

Jeg kan bare sitere Duplex:

«Det smidde verktoyet har sin skj ring.

porsjon formet som et skilleverktoy,

men vinkelsettet aktiverer verktoyet.

a bli montert pa en mate som unngar.

fouling chuck kjever eller skuldre.

pa arbeidet ved bearbeiding av.

spor i enten en slett eller en trekant.

Hvis du prover det, vil du se hvor mye enklere det er, med mye sidestykke for verktoyet.

Spesielt pa en ML7 hvor toppskredet ikke kan roteres fullt ut.

Jeg har aldri opplevd dommer med dette verktoyet pa tross av overhenget.

Bare en tanke fra utsiden av boksen – V-remskiver kan gjores i to stykker for a unnga snakk, spesialverktoy etc. Lag to disker med de vinklede belteflatene, og bolt, sveis eller nokle diskene sammen. Diskene er enkle overfor ops i en hvilken som helst dreiebenk. En registreringsdiameter pa en disk og et tett montert hull pa den andre disken, sikrer at det ikke er noen relativ bevegelse nar den er lastet inn.

Jeg kan ikke ta ren pa ideen-stemplet arkmetallskive for apparater og redskaper har blitt gjort pa denne maten i mange ar.

Et utmerket poeng.

og. tar det litt lenger; det er enkelt a justere den effektive diameteren pa remskiven.

Jeg har selv et lite pressverktoy for a lage 1 » V-trekk for Meccano, akkurat som JD diskuterte for pressede metalltrekker. Ian S C.

Vennligst logg inn for a poste et svar.

Onsker det siste problemet med Model Engineer eller Model Engineers & # 39; Verksted? Bruk vare magasinlokatorforbindelser for a finne din n rmeste forhandler!

Kj rlighet Modell Engineering? Registrer deg pa vare e-postmeldinger for de siste nyhetene og spesialtilbudene!

av Roger Williams 2.

av ALAN STAMMERS 1.

av Brian Hutchings.

av Robert Morris 2.

av Victor Higgins 1.

Onsker du a kontakte modellingenior og modellingeniorer & # 39; Workshop team?

Du kan kontakte oss via telefon, e-post eller e-post om blader, inkludert a bli bidragsyter, sende leserens brev eller sporre om artikler. Du kan ogsa komme i kontakt med denne nettsiden, reklame eller andre generelle problemer.